PRIJATELJI I PARTNERI

PRIJATELJI I PARTNERI NAŠEG VATROGASNOG DRUŠTVA

Postani partner našeg DVD - a ili naš podupirajući član!

Naše članice i članovi su dobrovoljno u našem vatrogasnom društvu i za sve intervencije bile one požari, poplave ili nešto treće ne uzimaju niti dobivaju naknadu. Zato je svaka pomoć dobrodošla bila ona financijska, kupovina uvijek nužne opreme ili donacija. Ako i Vi želite na neki način pomoći radu našeg vatrogasnog društva, kontaktirajte nas. Tvrtkama za uzvrat nudimo poziciju na našoj web stranici u znak zahvalnosti za pomoć i sudjelovanje u razvoju vatrogastva i promoviranje putem naše službene Facebook stranice. Javite nam se i podržite naše vrijedne vatrogaskinje i vatrogasce!

Varogasci Prečko

Vatrogasna zajednica grada Zagreba

Vatrogasna zajednica grada Zagreba osnovana je 1930. godine. Zasnovana na povijesnim temeljima vatrogastva u Zagrebu, ona danas objedinjava 55 dobrovoljnih vatrogasnih društva s područja Zagreba i Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba profesionalni je kamen temeljac zaštite od požara i elementarnih nepogoda u Zagrebu, a mrežom dobrovoljnih vatrogasnih društava pokriveno je cjelokupno područje Grada Zagreba, tako da vatrogasci mogu promptno djelovati gdje god se za to ukaže potreba.

Vatropromet

˝Vatropromet˝ je osnovan 02. studenog 1994 godine kao trgovinsko poduzeće čiji je glavni predmet poslovanja razvoj, uvoz i prodaja vatrogasne i zaštitne opreme. Uskoro postaje broj 1 u svojoj branši u Hrvatskoj, a već godinama spada među 3% najznačajnijih poslovnih subjekata u Hrvatskoj. Iako je nosilac brojnih gospodarskih priznanja koja dodjeljuju zvanične institucije Hrvatske, ipak se najviše ponosi priznanjima i izrazima zadovoljstva vlastitih vjernih kupaca, koji i čine ˝Vatropromet˝ onim što jeste, najvećom trgovinskom kućom za vatrogasnu i zaštitnu opremu u regiji.

Ravnateljstvo civilne zaštite RH

Civilna zaštita (CZ), sustav organiziranja sudionika, operativnih profesionalnih snaga te pričuvnih za ostvarivanje zaštite i spašavanja ljudi, životinja, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša u velikim nesrećama i katastrofama i otklanjanja posljedica terorizma i ratnih razaranja. Sustav je od javnog interesa za svaku državu i njenu sigurnost

Hrvatski zavod za hitnu medicinu

HZHM provodi načela sveobuhvatnosti, kontinuiranosti, dostupnosti i cjelovitog pristupa hitnoj medicinskoj službi, podržavajući potrebu za specijaliziranim pristupom kako u izvanbolničkoj tako i u bolničkoj zdravstvenoj zaštiti. Kontinuiranom suradnjom sa županijskim zavodima za hitnu medicinu, bolničkom hitnom medicinskom službom i ostalim sudionicima u procesu zbrinjavanja hitnog pacijenta, HZHM osigurava provođenje mjera hitnog zdravstvenog zbrinjavanja, hitnog prijevoza oboljelih i ozlijeđenih osoba u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu te zdravstvenog zbrinjavanja za vrijeme prijevoza. HZHM predlaže i oblikuje edukacijske programe cjeloživotnog obrazovanja/trajne izobrazbe te sudjeluje u provedbi i nadzire edukaciju i stručno usavršavanje zdravstvenih radnika hitne medicine.

International Emergency Drone Organisation - IEDO

IEDO je međunarodna udruga pilota  bespilotnih letelica svih žurnih službi, za cilj ima promociju uporabe bespilotnih letjelica od strane hitnih službi u svim zemljama, razmjenu iskustava, sudjelovanje u međunarodnim i europskim projektima vezanima uz upotrebu bespilotnih letjelica u katastrofama i nesrećama te po potrebi i sudjelovanje u istima. IEDO broji preko 350 članova iz 37 država s pet kontinenata svijeta, predstavnik IEDO-a u RH je naš člnan koji je ujedno i voditelj odjela bespilotnih letjelica. Za sve dodatne informacije možete kontaktirati predstavnika IEDO-a u RH  na E-Mail adresu bruno@iedo-drone.org

Hrvatska kontrola zračne plovidbe

Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o. je trgovačko društvo u vlasništvu Republike Hrvatske, koje posluje sukladno propisima EU i RH, te standardima i praksom ICAO-a (Organizacija za međunarodno civilno zrakoplovstvo) i EUROCONTROL-a (Europska organizacija za sigurnost zračne plovidbe). Osnovna zadaća Hrvatske kontrole zračne plovidbe je pružanje usluga u zračnoj plovidbi, poštujući osnovni princip – visoki stupanj sigurnosti zračnog prometa, sukladno pravnom okviru Jedinstvenog europskog neba.

Kentbank

Iznimno smo ponosni na našu kolegicu Goranu Smoljenović koja je kao članica DVD-a Prečko i instruktorica za obuku spasilačkih pasa sudjelovala u akcijama pronalaska i pomoći unesrećenima nakon razornog potresa na području Sisačko moslavačke županije.
Gorana je sa svojim četveronožnim prijateljem Lamarom i kolegama iz DVD-a redovito na terenu gdje brine o što skorijoj normalizaciji stanja na područjima zahvaćenim potresom.
Uloga i važnost spasilačkih pasa u ovakvim situacijama je iznimna. Pseći nos je još uvijek, bez obzira na razvoj napredne tehnologije, najsofisticiraniji alat kojim se pretražuje na dubinama, odnosno ispod ruševina.
Obuka spasilačkih pasa je dugotrajan, kontinuiran i skup proces u kojem sudjeluju volonteri predani humanitarnom radu, kojima spasilački psi nisu samo alat, već najbolji prijatelji, timski kolege i članovi obitelji.

KentBanka je prepoznala njihov rad i podržala ih donacijom za nabavku opreme prijeko potrebne za rad.

Vertiko

Postanite naš partner

Postanite partner našeg dobrovoljnog vatrogasnog društva i za uzvrat u znak zahvalnosti nudimo Vam poziciju za oglašavanje na našoj web stranici. Za sve dodatne informacije molimo Vas kontaktirajte nas putem naše službene E-mail adrese precko@vzgz.hr

DOBROVOLJNI ZA MENE, VATROGASCI ZA SVE !

Zatvori izbornik